À Paris!

För ett tag sen hoppade vi på bussen till Paris en helg, en resa som tog mindre än fyra timmar. Vi åker alltid med flix buss här, ett suveränt och billigt bussföretag som tar en överallt i europa, de har börjat köra från Svergie också. Tips Tips! I öronen lyssnade vi på franska gamla klassiker, så klicka på Play så kommer ni in i le sens parisienne!

Vi är ju flitiga hotels.com användare och har samlat på oss en del gratisnätter. Vi är faktsikt snart guldmedlämmar. Ska en vara guldmedlem någonstans så är en resebyrå kanske det flottaste, eller vad säger ni? Vi hamnade denna gång på ett riktigt toppenhotell. Med ett stenkast från Marmaris, bohemchica restauranger på närliggande gator och ett guldbadrum kände vi oss mer än nöjda!
 
Vi knallade runt i stan en hel del såklart.
När det bultade för mycket i fötterna vilade vi upp dem på diverse caféer och platser, på ett cafée åt vi utsökta marränger. Och i jardin du luxembourg hejade vi på kidsen som lekte med segelbåtarna.
Lördags lurren tog vi på en av de fina restaurangerna nära vårt hotell där vi beställde in den obligatoriska tartare du boeuf. Hur ball är inte Gabriel i sitt permanentade kaluffs förresten?!
Vi tog oss till de främsta monumenten och landmärkena såklart, här ovan ser ni snapshots från sacre coeur.
Arc de triomphe.
Eiffeltornet!
Sista kvällen innan vi skulle sätta oss på bussen hemåt mot Bryssel tog vi en kvällspromenad längs seine, vi gick förbi en väldans massa charmiga husbåtar och bestämde oss för att det där med att bo på en båt är något vi ska göra i framtiden.
När solen började gå ner fick vi kippa efter andan för det blev alldeles för vackert när solens strålar färgade om staden. Det är inte klokt hur vackert det var den kvällen i Paris.
/Filippa