Det blev en helg i Köln

För några månader sen när vi fortfarande bodde i Bryssel tog vi bussen till Köln, Tysklands 4e största stad, och typ där slutade min kunskap om Köln. Men nu har vi varit runt och upptäckt denna svinhärliga stad som jag starkt kan rekomendera som resemål. 

Mmm den tyska maten, love it!

En sak förbryllade oss Tyskland många restauranger med mat på metern. ”ursäkta herrn, vill du ha en meter eller halvmeter korv?”eller ”vill du ha en meter eller halvmeter öl?”. Förvirrad av detta sjukt skumma beställningssystem med bara två orimligt stora beställnings alternativ, fanns det endå ingen tvekan om att vi befann oss i tyskland<3.  

 

Sen blev det Zoo. Både jag och Filippa tycker att zoon är fel. Djur ska leva i det fria och om de behöver bo på zoon pga att deras art är utrotningshotad så behövs det en bättre lösning en att de tvingas leva i en bur med människor som stirrar och pekar.

Men ibland får en vara hycklare, så vi gick på zoo. Och vi ångrar ju inte beslutet när det första vi såg var dessa krabater.

Cool fågel

Vi hade också turen att se en av de mest fascinerande djuren av de alla. En person med ett bazooka-objektiv. Vad i helvete ska han med ett sådant objektiv till? Speciellt på ett zoo?! Elefanterna var bara 2 meter bort… Om han bara lutar sig lite mer framåt så skulle han kunna fota en av elefanterna i rumpan.

Det gick ju helt okej att fota med ett vanligt objektiv också...
 
Sen hittade vi det bästa området på hela zoot. Nämligen barndelen, där en får klappa djuren! Små söta keliga jätter, underbart. 
 
Och sen kom den, apan i en liten bur, stirrandes med tom blick. Zoots hemska baksida slog oss och vi gick. 
Dagen efter vart det museum ifrån ett fängelseläger som användes för att förhöra judar under andra världskriget. Vi tog inte några bilder där inne, det känndes liksom bara ihåligt.
 
Här är Filippa som kontemplerar livets jävlighet. 
Men nog om sånt, Köln var en underbarstad att spendera en weekend i!